Zapečené batáty s cizrnou a zeleninou
Když je do večeře ještě dost času, ale zrovna nemám náladu na vaření, tento recept je ideální. Stačí smíchat několik ingrediencí, dochutit a zapéct. Výsledek je super chutná a lehká večeře, kterou zvládne připravit i „kuchařka“ jako já
Postup
Nakrájíme batáty na středně tenké plátky, cherry rajčátka rozkrojíme napůl a papriku nakrájíme na menší kousky. Do větší misky si nasypeme uvařenou cizrnu, plátky batát, rajčátka a papriku. Celou směs zakapeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř, posypeme tymiánem, rozmarýnem a na závěr japonským kořením.
Nyní vše promícháme tak, aby byly všechny ingredience obalené v koření, bylinkách a olivovém oleji. Do zapékací misky si dáme pečící papír. Poté přesypeme směs do zapékací misky a dáme péct do trouby na cca 45 minut při teplotě 150°C.
Na závěr můžete na 5 minut přepnout troubu na grilování, aby byly batáty a cizrna na povrchu křupavé.
Pro milovníky sýrů doporučuji posypat oblíbeným nastrouhaným sýrem a až poté dát na 5 minut grilovat.