Recepty
Zapečená dýně s uzeným tempehem + rýže

Ingredience na 1 porci:

  • 1/2 - dýně (ideálně hokaido)
  • 1/2 - tempehu (ideál uzený)
  • 1 ks - cibule
  • 1-2ks - stroužky česnek
  • menší kus - cukety
  • Z koření: libeček, kmín drcený, pepř, 
  • umeo ocet
  • chilli paprička
  • extra olivový olej

    Na přílohu pro 1 osobu:

  • 60-80g natural hnědé rýže nebo divoké
  • lžička třtinové melasy
  • štáva z 1/2 citronu
  • trošku dýňového oleje

Zapečená dýně s uzeným tempehem + rýže "nasladko"

Jednoduchý, vcelku rychlý receptík na zdravý a vyvážený pokrm, který vykouzlí vážně zajímavý pokrm. Výjimečně vegetariánský, nikoliv veganský, jsou použita 2 vejce. Pro veganskou verzi můžete nahradit čímkoliv, co se hodí a je veg.

Postup

Vezmeme dýni, rozpůlíme. Pro jednoho - použijeme jednu půlku. Vydlabeme obsah, část schováme, část nakrájíme najemno s cibulkou a tempehem. Nakrájený tempeh, cibulku, vnitřek dýně smícháme se 2 bio vejci a všemi ostatními ingredienci a kořením kromě cukety. Vše dáme do vydlabané dýně a navrch naklademe nakrájenou cuketu. Dáme péct na 200° po prvních 15 minut, dále na 150° dalších 30-45 minut, dokud nebude celá dýně pěkně měkká.

 

Hnědou natural rýži nebo divokou rýži (ještě lepší chuť) klasicky uvaříme a na konci až trošičku vychladne, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, lžičku melasy a trochu dýňového oleje a vše smícháme. Tuto "nasladko" verzi rýže mám moc rád, je fakt dobrá, nabitá zdravou energií.



                                                                   --- PARTNEŘI ---


--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---