Zapečená dýně s uzeným tempehem + rýže "nasladko"
Jednoduchý, vcelku rychlý receptík na zdravý a vyvážený pokrm, který vykouzlí vážně zajímavý pokrm. Výjimečně vegetariánský, nikoliv veganský, jsou použita 2 vejce. Pro veganskou verzi můžete nahradit čímkoliv, co se hodí a je veg.
Postup
Vezmeme dýni, rozpůlíme. Pro jednoho - použijeme jednu půlku. Vydlabeme obsah, část schováme, část nakrájíme najemno s cibulkou a tempehem. Nakrájený tempeh, cibulku, vnitřek dýně smícháme se 2 bio vejci a všemi ostatními ingredienci a kořením kromě cukety. Vše dáme do vydlabané dýně a navrch naklademe nakrájenou cuketu. Dáme péct na 200° po prvních 15 minut, dále na 150° dalších 30-45 minut, dokud nebude celá dýně pěkně měkká.
Hnědou natural rýži nebo divokou rýži (ještě lepší chuť) klasicky uvaříme a na konci až trošičku vychladne, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, lžičku melasy a trochu dýňového oleje a vše smícháme. Tuto "nasladko" verzi rýže mám moc rád, je fakt dobrá, nabitá zdravou energií.