Recepty
Vločková buchta s mákem

Ingredience:

  • 2 a půl šálku bezlepkových vloček
  • 4 vejce 
  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 3/4 šálku domácího medu
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • trochu citrónové kůry (bio)
  • 1/4 šálku máku
  • 2 a čtvrt lžíce pečícího prášku (bio)
  • špetka soli

    KOUPIT INGREDIENCE

Vločková buchta s mákem

Po delší době jsem si připravil recept, který nebude veganský, obsahuje totiž vejce a jogurt. Vegani to mohou zkusit něčím nehradit - jogurt třeba jogurtem kokosovým nebo sójovým (ten nedoporučuji), no ale s vejci to bude v tomto receptu těžší Laughing

Recept je poměrně snadný. Upečeme si hezkou buchtu z ingrediencí, které má běžně každý doma. Výsledná buchta má slušné množství bílkovin z vajec, zdravé tuky z máku a komplexní sacharidy z vloček. Takže sama o sobě je nutričně plnohodnotné jídlo. Rád si na ní natřu domácí ovocnou marmeládu ze švestek a datlí.

Postup

Nejdříve si dáme vločky do mixéru a rozmixujeme je na jemno.

Vedle do mísy dáme vejce, rozmícháme, přidáme jogurt, mícháme, pak přidáme med, citrónovou šťávu a kůru - a opět pořádně zamícháme. Dále přidáme namixované vločky, mák, pečící prášek, špetku soli, zamícháme a přelijeme do zapékací formy.

Pečeme 30-40 minut na 180°, tak aby byla horní část pěkně do zlata, okraje až do hnědé barvy. Můžeme dát na svačinku nebo to klidně podávat jako přílohu - třeba místo chleba Laughing


                                                                   --- PARTNEŘI ---


--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---