Tempeho-houbová směs s jáhly
Postup
Směs dělám jednoduše na pánvi na troše kokosového či jiného kvalitního oleje, olej rozpálím, přidám 1 nakrájenou cibulku najemno, dál nakrájené houby z lesa a nebo kupovanou hlívu / žampiony, když nejsou dejte víc zeleninky, přidám trochu kmínu, když to dělám s houby, dále přidám nějakou zeleninku nakrájenou najemno - dle chuti - cuketa, paprika, mrkev, pórek atd..., a přidám trochu provensálského koření, špetku soli, trochu pepře a prohazuji na pánvi.
Nechám osmahnout tak 10 minut, aby houby a zeleninka změkly. Mezitím si nakrájím 1/2 uzeného tempehu na kostičky, může být i natural ale nebude to mít pak tak luxusní chuť. Po přidání ještě tempeh prohřeju a osmahnu tak 2 minutky a podle chuti přisolím a můžu podávat k příloze. Rychlé, jednoduché, chutné, poměrně levné, zdravé a vyvážené hlavní jídlo. Dá se přidávat cokoliv, chuť uzeného tempehu, trochu bylinek a koření udělá vždy svoje. Občas přidávám i nakrájenou chilli, ale to já přidávám skoro do všeho.