Tempeh v kari těstíčku a příloha
Tento recept se dá zase dělat na spousty způsobů, prostě cokoliv obalíte v těstíčku a přihodíte na pánev na trošku kvalitního oleje k zelenině. K tomu zvolíte jakoukoliv přílohu, co se hodí, já zde dělal ugali - což je asi méně známá příloha z kukuřičné mouky. Ale hodí se i hnědá rýže, pohanka, jáhly, opékané brambory apod.
Postup
1 bio vejce rozklepnu do misky, promíchám pořádně vidličkou. Do druhé misky si dám kukuřičnou mouku (tak 20-30 g), trochu kurkumy, trochu kari a já přidávám i trochu chilli ať to má říz. A pak buď nakrájený tempeh, nějaké houby nebo masožravci mohou obalovat samozřejmě maso apod. Prvně obalím ve vejci a pak plesknu do mouky a pořádně to obalím.
Mezitím si udělám nějakou zeleninku na pánvi, cibulku, pórek, nakrájenou papriku a cokoli máte po ruce, na troše kvalitního oleje osmahnete, přidáte obalený tempeh nebo něco jiného, osmahnete ještě tak 5 minutek, mezi tím trochu osolíte, můžete přidat ještě nějaké bylinky a ještě klidně trochou kari posypat zeleninku, popř. můžete ještě posypat sezamovým semínkem, aby jídlo obsahovalo více vápníku. A chutné, poměrně zdravé, a výživné jídlo je na světě :)
Dobrou chuť !