RAW švestková čokoláda
Že bych se poslední dobou začal ujíždět na sladce "zdravém"? No nevím, zda poslední dobou. Jsem prostě člověk, co má a vždy měl rád sladké a potřebuje ho. Ale rozhodně neznamená, že mám nějaké chutě na nezdravé cukrovinky apod. S tím co si sám vytvořím ze zdravých surovin, jsem zcela spokojen, chuťové buňky to uspokojí víc než nezdravé "splácaniny".
Taková RAW domácí čokoláda, třeba se švestkami, to je naprosto boží. Miluju chuť pravé hořké čokolády, doslazené pouze trochou datlového sirupu. Nikdy jsem nejedl tak dobrou čokoládu, jako tu, kterou si umím ukuchtit sám. A je to tak jednoduché.
Postup
Do nějaké nádoby si dáme kakaové máslo a kokosový olej, ve vodní lázni rozpustíme. Až máme hmotu rozpuštěnou přidáme datlový sirup, kakaový prášek a pořádně metličkou promícháme. Bokem si nadrtíme ve hmoždíři kakaové boby na drť a nakrájíme si na drobno sušené švestky. Kakaové boby a švestky vmícháme do tekuté čokoládové směsi, rovnoměrně rozmícháme.
Kokosovým olejem si vymažeme nějakou formičku či nádobu, do které čokoládu přelejeme. Necháme ztuhnout v lednici, kde můžeme i víceméně neomezeně dlouho skladovat.
I LOVE this taste 