Polévka z červené řepy
Téměř každý den si dávám večer před večeří čerstvý zeleninový salát. Avšak občas si rozbiju stereotyp a ukuchtím si nějakou polévku, většinou ze zeleniny. Miluju chuť vařené řepy a její blahodárné účinky na zdraví jsou jen bonus.
Tato polévka vám dodá mnoho vitamínů a minerálů, uspokojí chutě, a pokud si jí dáte přiměřeně tak připraví žaludek na hlavní chod. A recept je samozřejmě jednoduchý.
Postup
Do kastrolku si dáme cca 0,7-1l vody a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou mrkev, řepu a šalvěj. Vaříme cirka 15 minutek, pak přidáme kapustu a povaříme ještě 5 minut.
Po celkově 20minutách vše slejeme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Při podávání můžeme trochu zakápnout nějakým kvalitním olejem a posypat ještě najemno nasekanými mandlemi nebo i listy kapusty. Klasicky - fantazii se meze nekladou. S chutěmi si trochu můžete pohrávat, můžete zkusit trošku osolit, či měnit poměr zeleniny, vody apod.