Recepty
Polévka z červené řepy

Ingredience cca na 2 porce:

 

  • 2 středně velké červené řepy
  • 2 středně velké mrkve
  • hrst čerstvé šalvěje (pokud nemáte, postačí sušená) - dala by se nahradit i jinými bylinkami, ale samozřejmě už to nebude tato chuť
  • nakrájená kapusta (cca 3-4x větší množství než objem nakrájené řepy)


Polévka z červené řepy

Téměř každý den si dávám večer před večeří čerstvý zeleninový salát. Avšak občas si rozbiju stereotyp a ukuchtím si nějakou polévku, většinou ze zeleniny. Miluju chuť vařené řepy a její blahodárné účinky na zdraví jsou jen bonus.

Tato polévka vám dodá mnoho vitamínů a minerálů, uspokojí chutě, a pokud si jí dáte přiměřeně tak připraví žaludek na hlavní chod. A recept je samozřejmě jednoduchý. 

Postup

Do kastrolku si dáme cca 0,7-1l vody a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou mrkev, řepu a šalvěj. Vaříme cirka 15 minutek, pak přidáme kapustu a povaříme ještě 5 minut.

Po celkově 20minutách vše slejeme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Při podávání můžeme trochu zakápnout nějakým kvalitním olejem a posypat ještě najemno nasekanými mandlemi nebo i listy kapusty. Klasicky - fantazii se meze nekladou. S chutěmi si trochu můžete pohrávat, můžete zkusit trošku osolit, či měnit poměr zeleniny, vody apod.

                                                                   --- PARTNEŘI ---


--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---