Ovoce v RAW čokoládě
Vzpomínám na doby, když jsem byl ještě prcek a chodil do školky nebo na základní školu, rodiče mě často brali do cukrárny. Tam jsem si strašně rád dával banán v čokoládě
Teď už jsem pěkně dlouho v cukrárně nebyl, ani nepamatuju. Ale sladké mám furt rád, jen si ho raději vyrábím sám - zdravé a výživné.
Spíš než recept je tohle jen malá inspirace, jak jednoduché je udělat si zdravé ovoce s co nejzdravější a nejvýživnější čokoládou pro tělo, žádný bílý cukr a další přísady. Přitom stačí mít ingredience a sladkou, zdravou sváču máte za pár minut připravenou.
Postup
Pokud si ovoce děláte jen pro sebe na svačinu - volte zhruba množství na levé straně popsané. Daným množstvím vytvoříte čokoládu na obalení cca 2 banánů, nebo 1 banánu a pár švestek apod.
Např. do malé skleněné mističky si na jemno nastrouháme kakaové máslo a přidáme kokosový olej. Dáme na chvíli do vodní lázně - stačí aby voda měla kolem 45°. Až se kakaové máslo a kokosový olej rozpustí, přidáme přírodní sladidlo, promícháme, pak přidáme kakaový prášek - promícháme a máme čokoládu připravenou.
Tekutou raw čokoládou už jen obalíme ovoce, můžeme ještě posypat kakaovým práškem, přidat sušené ovoce, polít přírodním sirupem apod. A zdravá delikatesa na doplnění energie je na světě.