Osvěžujicí RAW okurkovo-avokádová polévka
Tuto polévku si určitě rádi uděláte když budete chtít rychle vykouzlit nějaký zdravý předkrm, nebo si dát polévku třeba i ke svačině, či připravit něco zajímavého návštěvě.
Chuť je jemná, osvěžující, já jí mám velice rád. Polévka má detoxikační účinky a je velmi zdravá. Z avokáda dostaneme přísun kvalitních a zdravých tuků, dále i minerálů a z kvalitní okurky taktéž nějaké vitamíny a minerály. Citrónová či limetková šťáva podpoří odplavování těžkých kovů z těla a působí detoxikačně. Pokud budete používat kůru, doporučuji jen z bio citronu či limetek.
Postup
No a zde je ta krása - jednoduchost. Avokádo rozřízneme, vydlabeme do nějaké nádoby či misy, přidáme oloupanou a nakrájenou 1/2 okurky, přidáme vymačkanou šťávu z citronu popřípadě i trochu kůry a rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem.
Polévka je na světě, ideální podávat lehce vychlazené Na ozdobu můžete přidat plátek okurky, trochu kůry nebo nějaké čerstvé bylinky.
TIP - polévka či krém se dá taktéž skvěle použít jako dip na salát, do těstovin nebo i k jiným jídlům.