Křupavé nudličky se zeleninou
Ahoj, mám tu další chutný recept, který jsem nedávno zkusil. Pokrm, který naplní vaše břicho hodně zeleniny. Myslím si však, že bude chutnat i těm, kteří si na zelenině extra nepochutnají.
Vlevo v seznamu ingrediencí je vše co potřebujete. Samozřejmě pokud nemáte nějakou zeleninu, improvizujte, nahraďte jinou nebo vynechejte. Důležitý prvek receptu je zde arašídové máslo, které udělá výbornou chuť omáčky. Arašídové máslo si vyrábím sám - otázka 2 minut - jak na to? Kilogram natural blanšírovaných arašídů koupíte na Puritas za necelou stovku, a pak už je stačí jen rozmixovat s trochou oliváče atd...
Pokrm jsem nám udělal s Terkou k obědu a ta se hooodně olizovala
Postup
V hlubší pánvi nebo kastrolu si rozpustíme kokosový olej a přidáme i lžičku sezamového (ten lze nahradit olivovým). Rozehřejeme na středním plamenu a přidáme na jemno pokrájený česnek, zázvor a hrst kešu oříšků. Promícháme. Dále přidáme - 2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit medem), chilli dle chuti, na proužky nakrájené papriky a šťávu z jedné limetky. Opět trochu promícháme a pokračujeme.
Nyní přidáme další zeleninu. Na jemno nakrájenou jarní cibulku, celý chřest, mladé kukuřice, hrst růžiček brokolice a hrst celých hrášků. Zamícháme. Přidáme 1/4 hrnku tamari, 1/2 hrnku arašídového másla a opět promícháme. Pár minut promícháváme, ale jen chvíli, celý pokrm má být křupavý a zelenina jen opražená. V případě, že chcete zeleninu měkčí, můžete lehce podlít a chvíli podusit. Po 3-5 minutách pražení přidejte hrnek či plechovku hrášku a uvařené těstoviny dle vlastní volby pro 4 lidi.
Vše dobře promícháme a můžeme podávat. Mňaaam