Krémová kešu omáčka se zeleninou a rýží
Podle seznamu ingrediencí vám tento recept bude možná připadat složitý, ale samotná příprava není zdlouhavá. Akorát potřebujete samozřejmě ty ingredience
Já běžně skladuji všechny tyto koření, takže jsem se pokrm rozhodl uvařit a ani jsem nemusel nic dokupovat.
Samozřejmě je vcelku zdravý, i když povařením kešu a kokosového mléka zničíme některé vitamíny a minerály. Ale tak někdy pro geniální chuť obětuji i pár vitamínů, furt pokrm odpovídá mým standardům. 
Postup
Kešu si namočíme pár hodin dopředu ve vlažné vodě a necháme nabobtnat. Poté je rozmixujeme s 3/4 hrnku teplé vody a vytvoříme si tak kešu krém.
2 lžíce kokosového oleje rozehřejeme na větší pánvi. Postupně na olej přidáváme - hořčičné semínko, kardamonové semínka, římský kmín, kari (listy) a nakrájenou cibulku. Cibulku poté chvíli s kořením restujeme, promícháme, ale pouze tak 2 minuty. Pokračujeme a přidáme chilli, na jemno nakrájený česnek a zázvor, lžíci koriandru, promícháme. Pak přidáme brokolici, mrkev a lžičku kurkumy. Chvíli restujeme. Poté vše zalijeme kešu krémem, zamícháme, přidáme kokosové mléko, zamícháme, přidáme hrášek a necháme chvíli povařit - změknout zeleninu.
No a je hotovo. Zeleninka v kešu krémové výborné omáčce. V pokrmu je mnoho koření, které posiluje imunitu a zahřívá, je pálivé, ale kešu krém a kokosové mléko to zase neutralizuje. Ve výsledku tedy pokrm není skoro vůbec pálivý.
K pokrmu je ideální udělat basmati rýži nebo podobnou přílohu, na kterou směs podáváme. Při podávání pokapeme limetkou, posypeme kešu nebo jinými ořechy a můžeme přidat čerstvé bylinky - koriandr.
Mňam