Fazole se zeleninovou omáčkou
Díl o tom jak uvařit tento pokrm s trochou povídání a názorným vařením níže na stránce.
Doba vaření i s přípravou cca 30 min
Velice variabilní recept, ve kterém můžete místo jakéhokoli druhu fazolí použít cizrnu, čočku, tempeh, tofu, nebo cokoliv zalít touto zeleninovou omáčkou, kterou můžete taky udělat z libovolné zeleniny. Nicméně zde se podíváme na recept, který jsem uvařil právě na videu a na to co na něj budeme potřebovat. K omáčce a fazolím se hodí skoro každá příloha, takže klasicky volím ugali, rýže, pohanka, jáhly atd.
Postup
Všechnu zeleninu děláme na páře cca 15 minut (dala by se i povařit, ale pára je vhodnější způsob úpravy). Zeleninu dáme po 15 minutách na páře do mixéru nebo misky, ve které budeme mixovat ručním mixérem nebo umixujeme v robotu. K zelenině přidáme ostatní ingredience kromě fazolí a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Fazole, přílohu a případně ještě nějakou další nakrájenou zeleninku dáme na talíř a vše omáčkou polijeme a podáváme.
Dobrou chuť