Recepty
Fazole se zeleninovou omáčkou

Ingredience na 1 větší porci:

  • 70-80g uvařených fazolí (gramy fazolí nevařených)
  • 1 rajče
  • 7-8 černých oliv
  • 1 červená střední cibule
  • 1/3 větší papriky červené nebo žluté
  • kousek chilli papričky a kousek zázvoru (volitelně)
  • Trochu extra panenského olivového oleje + dýňového oleje (můžete i vynechat, doporučuji aspoň jeden, dýňový udělá lepší chuť)
  • Koření a další přísady: Trochu ladůdkového droždí, sušené oregáno, bazalka, česnek, trochu himalájské soli, + volitelně - Chat masala, kajenský pepř

Fazole se zeleninovou omáčkou

Díl o tom jak uvařit tento pokrm s trochou povídání a názorným vařením níže na stránce.


Doba vaření i s přípravou cca 30 min

 

Velice variabilní recept, ve kterém můžete místo jakéhokoli druhu fazolí použít cizrnu, čočku, tempeh, tofu, nebo cokoliv zalít touto zeleninovou omáčkou, kterou můžete taky udělat z libovolné zeleniny. Nicméně zde se podíváme na recept, který jsem uvařil právě na videu a na to co na něj budeme potřebovat. K omáčce a fazolím se hodí skoro každá příloha, takže klasicky volím ugali, rýže, pohanka, jáhly atd.

Postup

Všechnu zeleninu děláme na páře cca 15 minut (dala by se i povařit, ale pára je vhodnější způsob úpravy). Zeleninu dáme po 15 minutách na páře do mixéru nebo misky, ve které budeme mixovat ručním mixérem nebo umixujeme v robotu. K zelenině přidáme ostatní ingredience kromě fazolí a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Fazole, přílohu a případně ještě nějakou další nakrájenou zeleninku dáme na talíř a vše omáčkou polijeme a podáváme.

Dobrou chuť





                                                                   --- PARTNEŘI ---


--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---