Domací sušenky - verze 2 (RAW)
Postup
Vše by šlo zase udělat i bez namáčení a bez vody pokud máte velmi kvalitní mixér - datle a kokosový olej udělají dobrou "sušenkovou" konzistenci a bez vody mají sušenky i mnoho delší dobu trvanlivosti a dají se snáze balit a převážet. Já však jím jednu sušenku každý den, takže mi stačí, že mi v lednici vydrží 2-3 týdny udělaná várka, kterou dělám s trochou vody, a na mixování mi postačí slušný tyčový mixér.
Kokosový olej si rozpustím při teplotě do 40-45 stupňů, a pak vše postupně smíchám a mixuji, až z toho mám hmotu, ze které půjdou pěkně vytvarovat sušenky. Nejdříve mixuji namočenou hmotu tzn. datle + chia, pak přidávám quinou, kakao a karob a nakonec suché ořechy, které hmotu zahušťují. Pokud je hmota moc "řídká" mohu zahustit nějakými kvalitními vločkami či instantní kaší, ale pak sušenky nejsou již zcela RAW. Z hmoty si můžete dělat i třeba kuličky a použít jako dezerty pro návštěvy, na zdravé "zobání" apod.