Datlová nutella
Další velice jednoduchý recept, na který potřebujete pouze datle a kakaový prášek. Pokud máte, přidejte ještě pár kapek citronové šťávy a také můžete přidat lžičku karobu.
Sladké miluji a tato pomazánka mi vynahradí jakoukoliv nezdravou sladkou pomazánku. Nejraději si v ní namáčím třeba banán, švestky, ananas či jakékoliv jiné ovoce.
V kombinaci s dalším ovocem je ideální jako svačina po tréninku, kdy doplní sacharidy, vitamíny i minerály.
Postup
Datle si namočíme pár hodin předem do teplé vody (kolem 40°). Poté vezmeme datle, trošku vody, ve které jsme je máčeli a přidáme ostatní ingredience. Mixujeme do krémové hmoty. Vodu můžete po troškách přidávat postupně, sami si tak zvolíte jakou konzistenci pomazánky chcete.
A pak už jen namažete nebo namáčíte cokoliv dle vaší libosti.