Boršč
Tradiční ruský pokrm - Boršč, je jednoduchý, dá se uvařit zdravě, téměř podle originálního receptu. V Rusku jsem tedy zatím nebyl, takže nevím co je přesně originální ruský Boršč, početl jsem si pouze na internetu. Rusové do toho asi přidávají většinou hovězí a ještě brambor, já jsem to však ukuchtil jenom takto ve veganské verzi jako polévku a chuťově v pohodě
Jestli mě to láká do Ruska? Popravdě ani ne, radši pojedu zase někam do tepla Akorát bych tam z té zimy chytil depresi a začal taky pít tu jejich ruskou šťávu, děkuji, nechci Ale Boršč si dám na pána, no stress.
Postup
Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme další nakrájenou zeleninu - mrkev, řepu, zelí a chvíli restujeme.
Poté přidáme nakrájenou papriku a chilli papričku. Pokračujeme hned přidáním koření, bylinek a podlijeme vodou. Chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a octem či tamarindovou šťávou, abychom docílili lehce nakyslé chuti.
Ps. nepřežeňte to s chilli a pepřem jako já, kapesníky došli