Bezlepkové kakaové palačinky
70g kukuřičné a 30g pohankové mouky dám dohromady, přidám 1 lžičku karobu a 1 lžičku nepraženého kakaa, přileji vodu tak akorát, aby to bylo docela dost tekuté. Vždy to dělám od oka - hmota na palačinky by měla být řidší viz. video, dosladím buď nějakým sirupem datlový, javorový nebo medem a přidám i špetku himalájské soli (nebo jiné)., pořádně promíchám a leji na rozpálenou nepřilnavou pánev na palačinky, buď na suchou nebo na trošce kokosového oleje...Dá se přidat i 1 (bio) vejce pro lepší pojivost, ale pak už to není veganské, ale dobře drží i bez. Můžete dát třeba i namočené lněné semínko, taktéž zlepší pojivost ! :)
Pak palačinky jen natřu pomazánkou z avokáda a banánu - pro jednu osobu na hlavní jídlo rozmixuji většinou 1/2 avokáda s 1 středním banánem a lžičkou kakaa + karobu a špetkou skořice, zase něčím trošku přisladit a už jen palačinky natřít a zatočit, můžete dále přidat třeba nakrájený ananas, nebo jiné ovoce dovnitř palačinky.