Batátovo-kukuřičná polévka
Podzim se pomalu blíží a občas už přicházejí chladnější dny. V takovéto dny si většinou dělám zeleninové polévky s chilli, zázvorem, česnekem, kurkumou a dalším podobným kořením. Polévky mě zahřejí a posílí imunitu.
Poměrně jednoduchá a moc dobrá polévka z batát a kukuřice. Batáty jsou sladké brambory, které jsou velmi zdravé a obsahují mnoho prospěšných látek, vitamínů a minerálů. Tato polévka je jedna z mých nejoblíbenějších.
Postup
Pokud mám kukuřičný klas a není uvařený, tak si ho uvařím do měkka. Batáty si taktéž upeču, uvařím, nebo mohu udělat oboje na páře do měkka. Na trošce kokosového oleje či jiného tuku si orestuji cibulku. Orestovanou cibulku, batátu, obranou či "ořezanou" kukuřici, vodu, koření, vše to rozmixuji dohromady. Poté trochu dohřeji na plotně, dochutím limetkovou šťávou a trochou kokosového mléka.
Pokud nemáte kokosové mléko a nechce se vám dělat, tak si můžete klasicky zjednodušit práci a přidat jen trochu strouhaného kokosu a v polévce rozmixovat.