Recepty
Tempeho-špenátové pesto

Ingredience:

  • 1/2 uzeného tempehu
  • Hrst čerstvého špenátu 
  • Trochu lahůdkové droždí a trošku himalájské soli
  • 1-2 lžíce Extra olivový olej 
  • 1 nakrájenou jarní cibulkou (nemusí být)
  • černý pepř (volitelně)
  • trochu vody
  • sezamové semínko 5-10g (volitelně)


Tempeho-špenátové pesto

Nedávno jsem měl po ruce domácí špenát, uzený tempeh a chtěl jsem vytvořit něco nového. No tak jsem to vzal, něco málo přidal a dostal jsem tak luxusní Dip či pesto, že to od teď zařazuji a dávám si ho často. Stačí pár ingrediencí, mixnout je dohromady a vykouzlíte luxusní chuť pořádné porce pesta, kterou můžete smíchat třeba s těstovinami anebo použít jako dip k nějaké příloze. Jelikož pokrm obsahuje Tempeh a špenát, je tam i poměrně dostatečně bílkovin a tudíž k tomu stačí už přidat nějakou přílohu a třeba ještě zeleninku a máte komplet výživné vyvážené jídlo.

Na fotografii si dávám dip s ugali a zeleninkou.

Postup

Nic složitějšího než vzít všechny ingredience, dát do mixéru a mixovat do krémové konzistence. Špenát je ideální baby, ale klidně může být klasický. Olej nějaký kvalitní extra panenský, zde se hodí klasicky olivový, ale fantazii se meze nekladou. Pro více minerálů přidávám ještě trochu sezamového semínka. Při mixování můžete přidat trošičku vody, pokud samy ingredience vytvoří moc hustou hmotu, ale to už každý zjistí sám. A jak jsem psal tak k tomuto dipu si můžete uvařit jakoukoliv přílohu, přidat na těstoviny nebo zkoušet jiné různé varianty.

                                                                   --- PARTNEŘI ---

 

--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---