Recepty
Raw čoko dezertík nebo svačinka

Ingredience:

  • 1 šálek sušených datlí
  • 6 lžiček nepraženého kakaového prášku
  • 2 zralé banány střední velikosti
  • 1/2 šálku natural mandlí
  • 1/4 šálku vlašských ořechů - nebo jiných. Můžete experimentovat a zkusit použít i např. dýňová semínka apod.
  • 2-3 lžičky kokosového panenského oleje (ještě lepší jsou 3 lžíce mandlového másla (recept na výrobu vlasního mandlového másla brzy přidám) 
  • 2-3 lžíce přírodního sladidla dle vaší volby (javorový sirup, datle, med...)

Raw čoko dezertík nebo svačinka

Na svačinu si kromě ovoce vyrábím své domácí sušenky. Avšak občas sušenky zaměním RAW dortíkem nebo nějakým dezertem. Taktéž když přijde návštěva a chcete je překvapit zdravím, ale chutným dezertem po jídle nebo ke kávě, můžete zvolit tento RAW čokoládový dezert. Na výrobu není potřeba zas tak moc ingrediencí a chutná vážně dobře, sladce, ale zdravě. Sám miluju chuť čokolády a sladkého, ale zároveň mě baví jíst prostě zdravě a vše dělat z kvalitních surovin a superpotravin. 

 

V tomto receptu klasicky využívám datlí, nepraženého kakaa, natural ořechů atd. Tím se stává bohatý na fosfor, vápník, hořčík a další minerály a vitamíny. Samozřejmě je bezlepkový, bez laktózový, prostě RAW vegan. Tak se mrkneme jak na tento recept a co budeme potřebovat na cca jeden střední nebo menší plech, či tak 12-16 kousků dezertu. VIDEO k receptu dole na stránce.

Postup

Sušené datle si namočíme cca 30-40 minut předem do teplé vody (max do 40°) a necháme je jen lehce nasáknout vodou. Poté vodu slejeme a datle osušíme. Datle, mandle a vlašské či jiné ořechy nebo semínka + 3 lžičky kakaového prášku smícháme a dáme do mixéru nebo robotu a rozmixujeme. Tím vytvoříme spodní hmotu pro dezert, rozprostřeme ji na plech a zahladíme.

 

2 banány, máslo či kokosový olej, sladidlo, zbylé 3 lžičky kakaa opět smícháme a dáme do mixéru, rozmixujeme a výslednou hmotu rozprostřeme na připravenou spodní hmotu. Na 30-40 minut dáme do mrazáku nebo na 2-3 hodiny do ledničky, pak vyndáme a dezert si rozkrájíme na čtverečky nebo jiné tvary. Podávat ideálně vychlazené, uchovávat lze pár dní v lednici, nebo delší dobu v mrazáku, pak vždy necháte trochu povolit před konzumací. V jednoduchosti je krása, na tomto receptu není nic složité, stačí mít pár ingrediencí a mixér. 



                                                                   --- PARTNEŘI ---

 

--- SPŘÁTELENÉ WEBY ---